Dritare plastike të qëndrueshme me sistemin Elegant

Rritja e çmimeve të energjisë po i motivon gjithnjë e më shumë njerëzit të reduktojnë humbjet e energjisë brenda shtëpive të tyre. Për shembull, nëse modernizohen dritare 15-vjeçare, mund të reduktohet humbja e nxehtësisë me më shumë se 40 për qind. Në të njëjtën kohë, dritarja duhet të jetë sa më e qëndrueshme: Jo vetëm në prodhim, por edhe në fund të ciklit të saj jetësor pas disa vitesh - dhe sigurisht duke u harmonizuar për nga pamja me fasadën. Me sistemin Elegant të Deceuninck, tani ekziston një gjeneratë krejtësisht e re e dritareve plastike që tashmë përmbush pritshmëritë për një të ardhme të qëndrueshme.

Nëse në të kaluarën dritaret mbaheshin sa më të vogla që të ishte e mundur për të siguruar humbje të pakta të nxehtësisë, tani me Elegant mund të realizohen sipërfaqe të mëdha dritaresh. Dhomat e ndriçuara dhe të mbushura me dritë mund të realizohen lehtësisht dhe shfrytëzimi i dritës së diellit kursen energji shtesë. Parakusht për këtë janë vlerat e shkëlqyera të izolimit termik, si për shembull me sistemin Elegant, i cili gjithashtu e bën shumë të lehtë arritjen e standardit të shtëpisë pasive.

Elegant bind me qëndrueshmërinë e tij

Përdorimi i materialit të ricikluar EcoPowerCore në bërthamën e profilit i bën dritaret veçanërisht të qëndrueshme dhe më vonë, profilet do të jenë plotësisht të riciklueshme në fabrikën e riciklimit të vetë Deceuninck. Këtu, materialet e vjetra rikuperohen, duke zgjatur kështu ciklin e tyre të jetës: Profilet e përzgjedhura për sistemin Elegant janë prodhuar prej plastike 100% të ricikluar nën emrin "Phoenix", një kursim energjie prej 90% krahasuar me prodhimin e lëndës së parë plastike të re. Profilet plastike Phoenix rezultojnë po aq të mirë sa profilet e tjera Deceuninck për sa i përket qëndrueshmërisë së formës, rezistencës dhe vlerave të izolimit termik.

Dizajn i shkëlqyer

Sistemi i profileve të dritareve Elegant karakterizohet nga një dizajn veçanërisht minimalist, i cili tashmë ka marrë disa çmime ndërkombëtare të dizajnit. Nëversionin e rrafshët "Abstract", profili me dizajnin e tij të hollë, bordurat këndore të xhamave dhe profilet e dritareve të përshtatura me ngjyrë antraciti, nga pamja duket si një dritare alumini dhe është profili plastik më i hollë në treg me një mbivendosje prej vetëm 9 mm. Për këtë dizajn veçanërisht të suksesshëm, Elegant ka marrë tashmë Çmimin Gjerman për Dizajnin 2019 dhe Çmimin Red Dot 2019 në kategorinë "Dizajni i produktit".

Me pesë dizajne të ndryshme të krahëve, janë të disponueshme zgjidhje të ndryshueshme për të gjitha kërkesat e ndërtesave, për ndërtimet e reja dhe rinovimet, nga ato të orientuara nga dizajni deri tek ato klasike. Një gamë ngjyrash prej 57 veshjesh me tonalitete moderne, si p.sh. e zeza grafit pa shkëlqim ose veshjet me pamje alumini dhe tonalitete të ngrohta të drurit plotësojnë dritaren futuriste dhe plotësojnë të gjitha preferencat individuale.

Vlerat efikase të performancës Për më tepër, me teknologjinë e re ThermoFibra, Deceuninck ofron variacionin Elegant të profilit "ThermoFibra Infinity", i cili nuk kërkon përforcim çeliku - dhe kjo pa e kompromentuar dizajnin. Fijet

e ngulitura dhe të pafundme të fibrave të qelqit sigurojnë stabilizim të madh të krahëve të dritareve dhe dyerve të shtëpisë. Kombinuar me përforcimin termik Forthex në kornizë, janë të mundura vlerat më të larta të izolimit termik - deri në Uf 0,85 W/m2K pranë dritares. Përveç kësaj, me ThermoFibra projektuesit ishin në gjendje të arrinin një mbivendosje edhe më të hollë prej vetëm 7 mm, një reduktim në gjerësinë e faqes së profileve nga 112 mm në 109 mm dhe në të njëjtën kohë rritjen e mbrojtjes nga vjedhjet.

Për më tepër, Elegant fiton edhe më shumë pikë për sa i përket sigurisë: Kur bëhet fjalë për mbrojtjen nga vjedhjet, sistemi arrin klasën RC2 - një klasë rezistence e rekomanduar nga policia si standard për dritaret. Edhe bërthama e qëndrueshme e çelikut në profilin e dritares rrit sigurinë.

Falë mundësisë së përdorimit të xhamit jashtëzakonisht të trashë, realizohet gjithashtu izolimi optimal i zhurmës - i ftohti dhe zhurmat e bezdisshme bllokohen totalisht.

Dyert e përshtatshme me rrëshqitje për dhoma të ndriçuara, të mbushura me dritë, me dyer të mëdha tarracash sigurojnë ndriçim të bollshëm, dizajn modern të hapësirave dhe ambiente pa barriera.

ILUSTRIME

Foto 1:

Me Elegant ekziston një gjeneratë krejtësisht e re e dritareve plastike me një dizajn veçanërisht të hollë dhe minimalist, të përshtatur për nevojat e së nesërmes.

Foto 2:

Me sistemin Elegant, mund të prodhohen dritare veçanërisht të mëdha dhe të qëndrueshme - ambientet me dritë mund të realizohen lehtësisht.

Foto 3:

Përdorimi i materialit të ricikluar EcoPowerCore në bërthamën e profilit i bën dritaret veçanërisht të qëndrueshme dhe në fund profilet janë plotësisht të riciklueshme në fabrikën e riciklimit të vetë Deceuninck.